Djurlivet i Arktis – En fotografisk expedition på Svalbard 2017


Sommaren 2017 står fartyget M/S Origo med besättning till vår tjänst, för ett äventyr till havs längs Svalbards kuster. Vårt fokus kommer att ligga på djurlivet, och vi hoppas på möten med valrossar, sälar, polarrävar, renar och sist men inte minst Kungen av Arktis; isbjörnen.

FULLBOKAD!

Vid den här tiden på året har också fåglarna i Arktis fullt upp med sina häckningsbestyr och polarrävarna jagar ägg och ungar längs fågelkolonierna för att föda sina ungar. Några av fåglarna vi har stora chanser att få se är spetsbergsgrissla, praktejder, brednäbbad simsnäppa, tretåig mås, vittrut och ismås. Det finns även chans att se val, såsom till exempel sillval, minkval, knölval eller till och med blåval.
Vi kommer njuta av midnattsolens ljus och det storslagna landskapet. Eftersom isen inte är fullt lika utbredd så här års är det lättare att hitta isbjörnarna. De högtryck som ofta ligger över Arktis under sommaren gör också att vädret är lugnare än under resten av året.

Fartyget vi reser med, M/S Origo, är ett fartyg med högsta isklass som bland annat använts som lotsfartyg hos Svenska Sjöfartsverket. Det är en liten båt med lågt däck som tar 12 passagerare.
Att vara en liten grupp är en stor fördel både fotografiskt och upplevelsemässigt sett. Vi kommer att använda två zodiacs (gummibåtar) för att komma ännu närmre djurlivet, och med hjälp av dem kan vi också göra landstigningar.
Besättningen kommer att ta väl hand om oss under resans gång och vi kommer ha tillgång till två erfarna, engagerade och mycket kunniga guider.
Vi som ordnar resan är Marie Mattsson och Frida Hermansson, naturfotografer vars hjärtan klappar för djur och natur. Vi har många års erfarenhet av naturfotografi och kommer bistå som fotografiska guider under resans gång. Frida ordnar även fotoresor till Tanzania och Island.
Vi erbjuder denna unika resa till självkostnadspris, vilket innebär att priset ligger en bra bit under andra resor med samma upplägg, särskilt denna tid som är högsäsong.

svlb_zodiac

DATUM
18/6 – 27/6 2017

INGÅR
Nio nätter ombord på M/S Origo
Dagliga utflykter med zodiac
Två kunniga och erfarna guider
Två fotografiska guider
Alla måltider ombord på fartyget

PRIS
Maila oss för prisuppgift, contact@fridahermansson.com
eller marie.s.mattsson@gmail.com

TILLKOMMER
Flyg t/r Longyearbyen
Alkoholhaltiga drycker ombord
Sedvanlig dricks till besättningen
Reseförsäkring och avbeställningsskydd

ANMÄLAN OCH BETALNING
Du anmäler dig genom att skicka ett mail till contact@fridahermansson.com
eller marie.s.mattsson@gmail.com

 

svlb_walrus