Svalbard – ett urval bilder

För två år sedan började denna resa formas och det blev ett otroligt lyckat äventyr. Fint isläge med en hel del fjordis, underbara möten med djurlivet och god stämning! Även vädergudarna var på vår sida, och vi hade många fina dagar med spegelblankt vatten. MS Origo med besättning och våra guider från Vega Expeditions tog väl hand om oss under den fantastiska resan, och passagerarna kom hem med minnen (och bilder) för livet.

Midsommar firades med både midsommarstång, sill, nubbe och strålande sol , och under resan nyttjades även Origos fina badtunna (några tog också ett dopp det kalla arktiska vattnet!). En av de sista kvällarna spenderade vi på en strand där vi gjorde upp eld och njöt av landskapet, sällskapet och en och annan öl.  

De som var i Arktis för första gången kan nu relatera känslomässigt till detta frusna paradis, som är så starkt hotat av klimatförändringarna. På vissa ställen kunde vi också se hotet med egna ögon. 

Här är ett urval bilder från resan, det finns även några fler i galleriet Svalbard (blandat med bilder från tidigare). Klicka på bilderna för att se dem i större format.

This entry was posted in Resor, Svalbard.

2 Comments

  1. ola wennberg August 1, 2017 at 19:12 #

    Fantastiska bilder!!! Fick titta igenom många ggr innan jag kunde bestämma ”min favorit”. Det är Alkehornet, vacker och skrämmande på samma gång. Tack!

    • Marie August 3, 2017 at 15:45 #

      Tack så hemskt mycket Ola! Det är så spännande hur människor ser olika på olika bilder. Alla har sina favoriter! Alkehornet-bilden berättar en historia, och därför är den en av mina egna favoriter också.

Post a Comment

Your email is never published nor shared. Required fields are marked *

*
*