En junimorgon hos krickorna.

På min morgonrunda stannar jag ofta till vid ett litet kärr som ligger längs vägen. Där finns en välplacerad bänk, och det är det perfekta stället om man har med sig fika eller bara vill vila benen. Där kan man sitta länge och spana efter vattensorkar, hackspettar och änder. Under våren har jag fått lära känna de arter som vistas där, och det är verkligen roligt att följa dem allteftersom året går.

I veckan har det blivit tillökning bland änderna, minst fjorton krickungar far runt som vettvillingar i vattnet i jakt på insekter. De simmar otroligt fort, gör tvära vändningar och ibland gör de också små hopp för att nå flygande insekter. Det händer även att de skrämmer slag på någon stackars vattensork när de kommer farande i full fart. Otroligt kul att titta på! De är väldigt små, och inte lätta att jaga med kameran när de susar fram på vattenytan som små racerbåtar. Det är verkligen en utmaning att fånga dem på bild överhuvudtaget!

 

mm-0635mm-0619mm-0734mm-0760

 

 

This entry was posted in Fåglar and tagged , , .

2 Comments

 1. ÅsaV June 5, 2015 at 17:03 #

  Åh, så härligt det låter! Och vilka underbara bilder på dunbollarna! Den som ändå hade tid att göra en liten morgonrunda med kameran på vardagarna… :)

 2. Erik Koffmar June 7, 2015 at 07:18 #

  Underbara bilder från kärret!
  Krickor är verkligen vackra fåglar och du visar det på ett fint sätt i dina bilder.

  Ha det gott,
  Erik

Post a Comment

Your email is never published nor shared. Required fields are marked *

*
*