Hjortar i svartvitt

Hjortar i svartvitt

I veckan spenderade jag två dygn i Dyrehaven i Danmark för att återigen uppleva och fotografera kronhjortar i brunst. Vädret var till en början väldigt blåsigt och regnigt, men den sista kvällen sprack det upp och blev fint ljus.

Det är en fin känsla att gå runt i den 1100+ hektar stora parken bland flerhundraåriga ekar, gigantiska bokar och kastanjeträd. Då och då får man syn på några hjortar som står och tittar på en inne mellan trädstammarna, och på den stora Eremitageslätten betar dovhjortarna i stora grupper.

Jag bodde som förra året på vandrarhemmet i Rådvad, och precis som i fjol ackompanjerades nätterna av en kattugglas mysiga hoande. Promenaden till området där kronhjortarna håller till är på ett par kilometer (vilket känns när man har 17 kg  på ryggen) men vägen dit är aldrig tråkig och man har en massa fint att titta på. Tidiga morgnar när ljuset är skumt och inga människor syns till kan man nästan få känslan av att man är i Afrika när man tittar ut över slätterna på baksidan av Eremitageslottet;  gamla förvridna träd, ett litet vattenhål och lågor som ser ut att ha legat i många många år. Man hör mest nötväckor, bofinkar och talgoxar, men när man närmar sig den sydöstra delen hörs snart brölandet från hjortarna. Det är fantastiskt fint att kunna ta del av ett sådant naturens skådespel.

 

Jag har provat att ta ut några svartvita bilder på kronhjortarna. Det slank med några dovhjortar och ett porträtt på en charmig liten sikahjort också.

 

blogg-2086

blogg-2088

blogg-2084

blogg-2367

blogg-2190

blogg-2493

 

 

There are no comments