Månadens bild: Januari

Månadens bild: Januari

Jag har tyvärr inte hunnit fotografera mycket de senaste månaderna, men ett par tillfällen har jag haft nu i januari.

Sidensvansen är en favorit bland fotografer, eftersom den gör sig så bra på bild. Det har varit dåligt med dem i Göteborg denna säsong, men den här bilden lyckades jag ändå få till när de samlats vid en rad trubbhagtornsträd mitt emellan en vältrafikerad gata och spårvagnsspåret. Det var mitt på dagen och hårt solljus, så jag fick envist vänta på att en av fåglarna skulle sätta sig på denna gren som var en av de få som låg i skugga. Det var en ganska ful stadsmiljö med mycket liv och rörelse, men med ett långt objektiv och kort skärpedjup kunde jag skapa en lugn och mjuk illusion. Det är spännande hur man med kameran kan skapa en så “alternativ verklighet”!

There are no comments