Månadens bild: Januari.

Månadens bild: Januari.

Det har varit en riktigt mild och grå vinter. Jag kan ärligt säga att trots inspirerande “novembergrå” bilder i sociala media har jag inte lyckats eller velat ta mig ut många gånger. Jag är en riktigt stor snöromantiker och gråväder i januari-februari gör mig smått nedstämd och oinspirerad. Trots att det varit en bra ugglesäsong här kring Göteborg har jag inte känt mig särskilt manad att fotografera dem. Av någon anledning dras jag allt mer sällan till de stora publikdragarna, i slutändan så tycker jag ändå mer om de bilder som jag tagit under mer intima förhållanden.

Några få tillfällen under januari har det varit sol och då gäller det att ha en god vän som drar med en ut för att fotografera lite småfågel.  En ekorre må vara en av de enklaste vintermotiven i Sverige, men så länge jag har roligt när jag fotograferar så spelar det ingen roll för mig. Att sitta still och iaktta djurlivet vid en fågelmatning kan vara nog så spännande. 

 

There is 1 comment

  1. Susanne Granholm Car

    Nej, det blev inte många bilder för mig heller under vintern som varit och delvis fortfarande pågår. Även om jag fotat en hel del ugglor så undviker jag oftast platserna om det är för många andra där. Trivs bäst när jag får vara själv. Tar mig gärna ut i skogen och sätter mig på en stubbe och bara njuter av omgivningen just där och då. Gillar inte folksamlingar så blir vi för många kring ugglorna då söker jag mig oftast annat motiv.
    Ekorren är ju en favorit och din bild är helt fantastisk!!


Post a new comment