Tofsmesar i snö.

Idag var det både kallt, soligt och snöigt så jag tog en lunchpromenad till min skogsmatning.

Jag vill jobba lite mer med kortare brännvidder, så jag tog med mig min 70-200. Tofsmesen var mycket samarbetsvillig och det blev ett par fina bilder på den. Det fina med kortare brännvidd i det här fallet var att jag fick lite spännande bokeh av den snöklädda skogen. Med de långa brännvidderna blir den lite för utjämnad. Det kommer några dagar nu med fint och kallt väder, så jag ska fortsätta testa mig fram med olika vinklar och brännvidder vid matningen.

mm-5197mm-5125mm-5124mm-5134

This entry was posted in Fåglar, skog and tagged , , .

4 Comments

 1. Tommy Pedersen February 3, 2015 at 14:58 #

  Fina bilder igen Marie!

  • Marie February 5, 2015 at 20:50 #

   Tack så hemskt mycket!

 2. Erik Koffmar February 5, 2015 at 20:45 #

  Så fin din nya hemsida är!
  Jag gillar dina fina ljusa bilder på de små kaxiga tofsmesarna. Jag har inte sett så många tofsmesar runt Uppsala där jag bor. Vet att de finns här men måste bara hitta var :o)

  Ha en bra helg,
  Erik

  • Marie February 5, 2015 at 20:49 #

   Tack! De var oväntade där jag bor också, men det dök snabbt upp två stycken när jag satte upp en matning i barrskogen. De är också väldigt oskygga!
   Ha en fin helg du med!

Post a Comment

Your email is never published nor shared. Required fields are marked *

*
*