En tur till Yxnås

En tur till Yxnås

Storm och regn. September och oktober har bjudit på riktigt busväder, så det kändes oerhört lyckosamt att lyckas pricka in en vindstilla morgon med utmärkta förutsättningar för dimma. Jag har inte haft möjlighet att bege mig ut med kameran på ett bra tag, och nu när jag äntligen fick en chans var det som att höststormarna tog en paus för en dag så att jag kunde få en välförtjänt njutsam söndag.

Denna gång blev det en ny bekantskap, Yxnås naturreservat. Ett riktigt vackert skogslandskap med både äldre barrskog och gammalt kulturlandskap omgivet av blandskog med mycket ek. Och så det gamla torpet från tidigt 1800-tal, förstås. 

[ngg_images source=”galleries” container_ids=”18″ display_type=”photocrati-nextgen_pro_horizontal_filmstrip” image_crop=”0″ image_pan=”1″ show_playback_controls=”1″ show_captions=”0″ caption_class=”caption_overlay_bottom” caption_height=”70″ aspect_ratio=”1.5″ width=”100″ width_unit=”%” transition=”fade” transition_speed=”1″ slideshow_speed=”5″ border_size=”0″ border_color=”#ffffff” override_thumbnail_settings=”1″ thumbnail_width=”120″ thumbnail_height=”90″ thumbnail_crop=”1″ ngg_triggers_display=”always” order_by=”sortorder” order_direction=”ASC” returns=”included” maximum_entity_count=”500″]

There is 1 comment

  1. Susanne

    Wow så vackert. En underbar bildserie fylld av höstkänsla. Ser ut att vara en härlig plats att besöka. Och vilket fint torp!! Tänk så mycket historia det sitter i dom väggarna :)


Post a new comment