Månadens bild: Juli.

Juli har varit en varm, väldigt varm månad. I vattendragen står vattnet lågt och flyter sakta, vilket gynnar kungsfiskaren som lätt kan fiska i de lugna vattnen. Många små grenar blottläggs när vattenståndet är så lågt och den har gott om sittpinnar att fiska från. 

Det går inte att förneka att det är en spektakulär liten fågel, som ser ut att höra hemma i något mer exotiskt land. Det är antagligen därför den är en så välfotograferad art på våra breddgrader, och det är verkligen inte lätt att få till en bild som sticker ut i mängden. Här har jag i alla fall försökt göra en enkel “fågel på pinne”-bild på ett sätt som känns som en bild jag har tagit. Jag tycker ändå det blev rätt bra, jag fick till en komposition som känns typisk mig med mycket negative space och de lite spröda omättade tonerna som jag är så förtjust i.  
Det var ett väldigt fint ögonblick när den lilla blå landade intill oss där vi satt och väntade, och man blir extra nöjd när man lyckas förvalta ett sådant ögonblick på bästa sätt!

There is 1 comment

  1. Susanne

    Åh vilken lycka!! Superfin bild. Visst är det så som du skriver… Välfotograferad och hur ska man göra för att få en bild som sticker ut?? Jag tycker att du fått till en riktigt fin bild med vackert ljus. Själv har jag bara sett den turkosa vackra kungsfiskaren passera likt en pil ovanför vattendraget men aldrig sett den sitta still på en plats… Nån gång kanske ;)
    Jag tänker en del på just det där med att “sticka ut” och göra något annorlunda… Men dom tankarna hindrar mig från att vara kreativ. Försöker fota det jag tycker om, på mitt vis. Om bilden sen är “rätt eller fel” spelar ingen roll. Må så gott :)


Post a new comment