Storskrakar i vårsol.

Storskrakar i vårsol.

Det har varit en riktigt regnig och grå februarimånad, men de senaste dagarna har den efterlängtade solen tittat fram. Med solen kommer fåglarnas vårkänslor, och denna vecka har jag hört både sjungande bofink och sett lekfulla sånglärkor. Gärdsmygarna är också i full gång längs sjöar och kärr, och skatorna flyger med pinnar till årets bobygge. Gullvivornas bladrosetter har slagit ut och tussilagons gula blomma lyser här och var i dikeskanten.

Ett gäng storskrakar har spenderat vintern i en av sjöarna i närheten till där jag bor, och igår gjorde jag ett försök till att få motljusbilder på skrakhonan. Hon är ju så vacker med sin frisyr! Jag lyckades inte riktigt, men ett par bilder fick jag ändå till.

blogg-4699blogg-5329blogg-5561blogg-5221

There is 1 comment


Post a new comment