Månadens bild: Januari.

Svartvitt är något jag behöver träna på, och något jag tänker jobba mer med i år. Det är inte helt enkelt att mentalt stänga av färgerna och istället leta texturer, mönster och former som talar för sig själva, men tränar man och blir bra på det kan man skapa väldigt effektfulla bilder.

Här har jag valt en centrerad komposition eftersom bilden är tagen rakt framifrån. Snön framför ekorren var den främsta anledningen till att jag tog den här bilden, men väl hemma “i det digitala mörkrummet” ville jag försöka tänka ett steg till. Jag konverterade bilden till svartvitt för att ögat ska koncentrera sig på silhuetten, ögonen och morrhåren. Eftersom ekorren annars lättast känns igen på sin röda päls får kanske hjärnan tänka någon millisekund extra vid första anblick. 

There are 2 comments


Post a new comment