Månadens bild: November.

Månadens bild: November.

November är den månad då jag experimenterar med mitt bildskapande som mest. Här hade jag en fantastiskt kul eftermiddag i naturen där jag använde mig av ICM-teknik eller Intentional Camera Movement som det så fint heter. Det innebär helt enkelt att man använder sig av längre slutartider och skakar eller rör kameran på olika sätt medan slutaren är öppen. Det är en rolig teknik som , ifall man inte tränat extremt mycket på den, förlitar sig mycket på slumpen. Erik Malm är en skicklig ICM-fotograf som gjort sig världsberömd med sina fantastiskt vackra och stämningsfulla bilder.  För en vanlig dödlig ICM-amatör kan man räkna med att ungefär en av 100 bilder blir en “keeper”.  Här är min bästa bild från denna höstdag. Egentligen sprakade bokskogen av höstfärger, men jag konverterade den till svartvitt för att förflytta fokus till vandraren nere i hörnet. 

There is 1 comment

  1. Susanne Granholm Car

    Men WOW!! Klart jag ser vandraren. Ja Erik Malm är verkligen mästaren och en stor inspiratör. En teknik som är så kul och spännande att testa men jädrigt svårt att få till. Du har verkligen lyckats med den här bilden!!! Fantastiskt spännande och vacker. En bild att stanna upp vid länge :)


Post a new comment