Vitsippor, på mitt sätt.

Vitsippor är ett väldigt vanligt motiv för naturfotografer så här års.
De är väldigt vackra, och även jag som inte är så jätteförtjust i blommor kan inte låta bli att fotografera dem. Men det är inte lätt att ta bilder som sticker ut i mängden när det gäller ett sådant väldokumenterat motiv. 
Hursomhelst, en morgon när inga djur ville visa sig så bytte jag till mitt “budgetmacro” (Nikkor 50 mm f1,4 kombinerat med en Raynox försättslins) och lade mig ner på den regnfuktiga marken. Det blev inget vidare. Då valde jag istället att fotografera dem uppifrån, något som går lite emot “reglerna”. Jag blev ganska nöjd med resultatet ändå. 

There are 2 comments

 1. Susanne

  Bara störtgillar dina bilder på vitsipporna :) Ännu gladare blir jag att du “går emot reglerna”. Det är just det jag gillar allra mest. Att man testar och hittar andra vinklar. Önskar att jag själv kunde bli lite mer i det tänket. Men jag får ändå känslan av att flera börjar tänka lite mer utanför alla ramar och regler och det är ju super. Jag tror att det är då all kreativitet börjar.

  • Marie

   Åh, tack så hemskt mycket!
   Jag har själv väldigt svårt att bryta mot bildkompositionens “lagar”, men ibland så känner man sig extra kreativ och då blir man så himla glad om det blir lyckat! Jag försöker i varje “månadens bild” utmana mig själv på något sätt och göra nåt jag inte brukar. Det är inte alltid jag lyckas men det är ändå bra att ha det tänket att “i alla fall en bild denna månad ska vara lite extra kreativ”.


Post a new comment